SUDDEN-hanke Farmasian Päivillä: Lääkkeet, terveys ja ympäristö

16.10.2019 | Tapahtuma

SUDDEN osallistuu osana Farmasian päiviä järjestettävään “Lääkkeet, terveys ja ympäristö” tilaisuuteen. Puheenvuoroissa esitellään kiertotalouden teemoja, sekä väestönäkökulmia lääkkeiden ympäristövaikutuksiin.

Farmasian päivät järjestetään tänä vuonna 29.-30.11. Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna osana Farmasian Päiviä 29.11. järjestetään iltapäivätilaisuus “Lääkkeet, terveys ja ympäristö”, jossa käsitellään lääkkeiden ja lääketeollisuuden monipuolisia vaikutuksia ympäristön tilaan.

Sudden-hankkeen johtaja, professori Jari Yli-Kauhaluoma tarkastelee puheenvuorossaan “Lääkkeet kiertotaloudessa” vihreää farmasiaa lääkealan eri sektoreilla. Miksi lääkkeet ovat uhka ympäristölle? Mihin uutta tutkimustietoa vielä tarvitaan?

Iltapäivän päättää Sudden-hankkeesta professori Janne Martikainen Itä-Suomen yliopistosta. Martikainen esittelee puheenvuorossaan väestönäkökulman lääkkeiden ympäristövaikutuksiin. Miten väestön taloudellisia arvotuksia lääkkeiden ympäristövaikutusten pienentämiseksi voidaan tutkia? Millaisia asenteita suomalaisilla on lääkkeiden ympäristövaikutuksia kohtaan? Kuinka tietoisia me olemme lääkkeiden ympäristövaikutuksista?

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.
Jaa
FacebookTwitter